Glaskunst Tiendaagse in Sneek

Vriesia Glas Totaal uit Sneek heeft een leuk initiatief. Van vrijdag 8 tot en met maandag 18 november 2013 houden ze een Glaskunst Tiendaagse in Sneek. Daaraan doen 6 glaskunstenaars mee. Ook is er een wijnproeverij en zijn er verschillende workshops.

glas in lood

© foto Monique Verbruggen

Workshop glas in lood

Elke dag van 10.00 tot 12.00 uur geeft Monique Verbruggen van Moglas een workshop glas in lood. Wees er snel bij, want vol=vol, zoals dat zo mooi heet. Bij de glas in lood techniek worden stukken glas met loodlijsten aan elkaar gekoppeld. Het is een oude techniek die nog altijd populair is. De methode van glas in lood is eenvoudig. Je hebt geen bijzonder gereedschap nodig en kunt zelfs aan de keukentafel de fraaiste kunstwerken maken.

Workshop glasfusion

glasfusion

© foto Monique Verbruggen

Elke middag van 13.00 tot 15.00 uur geeft Monique een workshop glasfusion. Ook hier moet u er snel bij zijn, want de eerste workshops zijn al volgeboekt. De glasfusion techniek is al duizenden jaren oud. In het oude Egypte zou deze kunstvorm al zijn gebruikt. Het is heel lang de enige manier geweest om objecten van glas te kunnen maken. Bij glasfusion –ook wel glasfusing genoemd- worden stukjes of repen glas samengevoegd in een oven waardoor ze versmelten.

Beide workshops kosten overigens slechts € 25,-. Daarvoor krijgt u alle materialen en ook nog een kop koffie of thee.

Glaskunst Tiendaagse

Tijdens de Glaskunst 10-daagse in Sneek kan kennis worden gemaakt met 6 authentieke glaskunstenaars. Hun werk is tentoongesteld in de showroom van Vriesia aan de Tingieterstraat.

  • Nataliya Vladichko fraaie Russische Art Nouveau en Oekraïense volkskunst.
  • Peter Vormer maakt gekleurde glasramen als onderdeel van architectuur.
  • Johan de Vries laat als Oostgroninger het landschap weerspiegelen in zijn imposante schalen
  • Marije Wolfswinkel creëert figuratief werk van gebrandschilderd glas in lood.

Al met al een mooi imposant rijtje van glaskunstenaars waarvan u zeker het werk moet bekijken.

Plaats een reactie